dilluns, 12 de juny del 2017

          L´ESQUÍ DE MUNTANYA

L´esquí es un dels esports de neu més practicats per la gent, i sempre que el temps sigui favorable, cada hivern es pot gaudir d´ell a la muntanya.
Aquest esport consisteix en descendre una muntanya coberta de neu deslliçant-se amb dos esquís que van agafats a les nores sabates.
En aquest descens hi podem valorar diferents factors com poden ser tombarelles, trucs o velocitat.
Aquest esport sorgeix d´una fusió entre alpinisme i esquí, ja que permet als amants de la muntanya seguir gaudint de l´alpinisme quan la neu no deixa avançar.
Campiona d'esquí dels jocs olímpics d'hivern.
Font; http://www.nevasport.com/noticias/art/48398/Campeona-Mundial-de-Snowboard-y-promesa-del-esqui-alpino





Per a  practicar aquest esport es necessari prendre unes quantes precaucions en cas d´accidents, com portar casc, portar uns esquís preparats amb l´anomenada ´´pell de foca´´ (que serveix per a que no s´envagin cap enrrere en una pujada) i un aparell que rep el nom de ARVA. A aquest aparell es summament important ja que va enganxat al cos i emetent senyals en cas de que es produeixi un allau de nau i els equips de rescat vulguin saber la nostra posició per a salvar-nos.

Les competicions d´esquí de muntanya van néixer a Alemanya a l´any 1893, i el mes important, a l´any 1924 aquest esport va formar part dels primers jocs olímpics d´hivern que van tenir lloc a França.


Jocs Olímpics d´ivern.
Font:https://www.google.es/search?q=imagenes&hl=es&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=
0ahUKEwiTjOWL27fUAhULL1AKHV2ZD_MQ_AUICigB&biw=1366&bih=662#hl=es&tbm=isch&q=juegos+
olimpicos+de+invierno&imgrc=GWTP5CaEr9de0M:



Generalment s´evalúa per temps, és a dir, els participants han d´aconseguir fer un mateix cirquït en la menor franja de tems possible.
En l´àmbit nacional els torneigs més importants que hi ha són la Copa d´Espanya i el Campionat d´Espanya.
Tot i que aquestes competicions es poden fer de forma dual, s´evaluaran de forma individual en el que cada concursant haurà de passar sis modalitats de proves amb la millor puntuació possible.
Les categories que hi ha en aquest esport són masculí i femení de Cadet, Júnior i Senior.

Conclusió: M´he assabentat de les precaucions que s´han de prendre en aquest esport i de les modalitats i avaluació que existeix.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada