dilluns, 12 de juny del 2017

                    LA NEU ARTIFICIAL

La neu artificial avui dia es un element indispensable per al bon funcionament de les estacions d´esquí ja que tothom espera que caigui del cel però hi ha anys en els que això no passa, aleshores es quan es necessita aquest aparell.

Abans de fixar-nos en aquest tipus de neu hem d´entendre com es forma la neu natural.
L´atmosfera conté una quantitat de vapor d´aigua depenent de la temperatura ambient, si l'aire està quiet i es produeix una baixada de les temperatures, aquest vapor d´aigua es condensa i es fà gel que més endavant acabarà derivant en neu.
Canó de neu de baixa pressió.
Font: https://www.google.es/search?q=imagenes&hl=es&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiTjOWL
27fUAhULL1AKHV2ZD_MQ_AUICigB&biw=1366&bih=662#hl=es&tbm
=isch&q=ca%C3%B1on+de+vieve&imgrc=Ontq5GwQEx4ukM:




La instalació d´aquests canons de neu consisteix en un sistema subterrani de tuberies d'aire i aigua que estan connectades entre sí.
La neu artificial es forama a partir d´aquests dos elements aire i aigua, que es llençen de forma simultànea  i el xoc d´aquestes partícules amb unes condicions de clima favorables, és a dir, un clima molt fred, donç es forma la neu artificial.

Hi ha dos processos de fabricació de la neu artificial depenent del corrent d´aigua i aire a la sortida.

El primer sistema, es el de baixa pressió, aquest sistema es fà per mitjà d´una turbina  que llença directament l´aigua i la neu per separat. Aquest sistema requereix d´una gran instal·lació sota terra.



Sistema d'un canó d'alta pressió.
Font: https://www.google.es/search?q=imagenes&hl=es&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiTjO
WL27fUAhULL1AKHV2ZD_MQ_AUICigB&biw=1366&bih=662#hl=es&tbm=is
ch&q=ca%C3%B1on+de+vieve&imgrc=tRFiaCo1sq1O4M:



El segon sistema es molt semblant al primer, l´únic que canvia es que l´aire i l´aigua jà han sigut prèviament barrejats abans d´expulsar-los a l´exterior.
Cada any hi ha una gran demanda d´aquests canons de neu i degut a aixó les empresses han hagut d´anar millorant els seus productes fin al punt de que avui dia no es necessita un clima tan fred per a poguer crear neu artificial.

Conclusió: Penso que ha estat interessant saber com es forma la neu artificial ja que és un fenòmen que encara ens continua sonant estrany i ho he pogut entendre. També m'ha sigut útil repassar alguna cosa de ciències.
Fonts d'informació:http://www.marca.com/blogs/palillerosvssurferos/2011/12/11/como-funcionan-los-canones-de-nieve.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada