divendres, 9 de juny del 2017


               RISCOS I PRECAUCIONS A LA NEU                                                 



Practicar esports a la neu i al gel por ser molt divertit i bonic però tot i així hem de anar amb compte ja que normalment aquests tipus d´esports com l´snow o l´esquí es practiquen a la muntanya on és difícil accedir-hi per a rescatar a alguna persona que hagi pogut patir algun tipus de lesió i s´agafen grans velocitats amb descens, això vol dir que les ferides que podem patir poden ser molt greus.

Hi ha molts casos de gent que va anar tota sola a practicar un d´aquests esports i que van morir a causa de no poguer demanar ajuda o simplement per que no s´hi podia accedir fins aquell lloc. Això ha de servir per a concsienciar a la gent de que realment s´han de prendre una sèrie de precaucions abans de practicar un esport com aquest començant per no anar sol.

Equip de rescat en acció dalt d´una muntanya nevada
Font: https://www.google.es/search?q=imagenes&h




 Una de les de les precaucions més importants que també s´han de prendre es mirar la previsió del temps o si hi ha risc d´allaus, sobretot si anem a escalar a una muntanya ja que les pistes d´esquí ja estan preparades i controlades.

Fa quatre mesos un grup de sis joves espanyols van morir al ser atrapats en una allau de neu, per a quan els serveis de rescat van arribar els joves ja estaven morts.

 Un altre gran risc al que les persones estem exposades a l´hora d´anar a la neu és la hipotèrmia o el xoc. Com estem exposats a molt baixes temperatures hem de anar ben abrigats i no patir canvis ràpids de temperatura.


Tots aquests factors són amb els que hem d´anar amb especial compte a l´hora de practicar esports de neu, sense deixar oblidar-nos dels primers auxilis o lesions que podem patir en qualsevol altre esport.

Conclusió: Aquesta activitat m´ha conscienciat sobre els riscos que comporta anar a la neu i he après els factors que hem de valorar a l´hora de fer-ho.

Fonts d´informació: http://www.diarioinformacion.com/
https://www.youtube.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada