divendres, 9 de juny del 2017

Andy Goldsworthy



Andy Goldsworthy: Icicle Star, joined with saliva


Andy Goldsworthy va néixer a Cheshire, Anglaterra, el 26 de juliol de 1956 i es va criar a Harrogate al costat de Leeds, West Yorkshire. És un artista britànic brillant que col·labora amb la natura per realitzar les seves creacions, el seu art es modern. A més d'Anglaterra i Escòcia, la seva obra ha estat creada al Pol Nord, al Japó, l'interior d'Austràlia, als EUA i en molts altres llocs.

Evita els mitjans tradicionals d'exposició mitjançant la construcció de les seves obres en espais públics fora de les galeries. En fer-ho Goldsworthy evita que la gent sigui capaç de comprar les seves obres, desafiant la idea que una obra ha de ser un valuós objecte.


gold_icestar.jpg
Andy Goldsworthy: Icicle Star, joined with saliva


Goldsworthy considera les seves creacions com transitòries, o efímeres ja que son temporals. Ell fotografia cada peça un cop acaba de fer. Donat que Goldsworthy sap que les seves obres d'art no duraran molt, sempre fa fotografies d'elles. El seu objectiu és comprendre la naturalesa participant directament en la naturalesa el més íntimament possible. Generalment treballa amb el que ve a mà: branquetes, fulles, pedres, neu i gel, canyes i espines.

Estrella del caramell 1985 demostra aquest enfocament de la creació artística. Ja que el treball es construeix d'una sèrie de caramells congelats units entre si mitjançant la saliva que creen una línia recta que s’estreny fins a un punt a l’extrem,fent que aquesta peça es vegi molt delicada i fràgil col·locada a la part superior d'una roca, gairebé com una alenada d'llavor de dent de lleó.

Aquesta obra per a mi és preciosa em transmet delicadesa i suavitat, i que demostra que la bellesa també pot danyar si t'acostes massa.






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada